Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Το μεγαλείο της απλότητας!!

Τίποτε πιο όμορφο από τα κυκλάμινα αυτήν την εποχή. Λατρεύουν την βροχή, το βρεγμένο χώμα, την υγρασία. Σαν χρωματιστό χαλί απλώνονται και μαγεύουν με το χρώμα τους.


Ποιός θα ζήλευε ένα ιαπωνικό μπονζάι, βλέποντας αυτήν την ομορφιά; Ενα μικρό ελληνικό μπονζάι "γεννημένο" και μεγαλωμένο σε ένα βράχο. Υπέροχη δύναμη, δυνατή ομορφιά!!!


Μπορεί ολα γύρω να είναι κατάξερα, όμως εκείνο κοκκινίζει και σίγουρα δεν είναι από τον θυμό του... Μάλλον για να ομορφύνει τα πάντα γύρω γύρω...

Το σταφύλι! Ο πρωταγωνιστής του φθινοπώρου. Ζουμερό και νόστιμο. Υγειινό και πολύ "φωτογραφίσημο"!!!

3 σχόλια:

Δημήτρης είπε...

"Ματθ. 6,28 καὶ περὶ ἐνδύματος τί μεριμνᾶτε; καταμάθετε τὰ κρῖνα τοῦ ἀγροῦ πῶς αὐξάνει· οὐ κοπιᾷ οὐδὲ νήθει·

Ματθ. 6,28 Και περί του ενδύματος διατί φροντίζετε με τόσην ανησυχίαν και αγωνίαν; Παρατηρήστε με προσοχήν τα άνθη του αγρού, πως φυτρώνουν και πως αυξάνουν. Ούτε κοπιάζουν ούτε γνέθουν.

Ματθ. 6,29 λέγω δὲ ὑμῖν ὅτι οὐδὲ Σολομὼν ἐν πάσῃ τῇ δόξῃ αὐτοῦ περιεβάλετο ὡς ἓν τούτων.

Ματθ. 6,29 Και όμως σας λέγω τούτο, ούτε και αυτός ο Σολομών με όλην του την βασιλικήν μεγαλοπρέπειαν και δόξαν δεν εφόρεσε ποτέ ένα τόσον περίλαμπρον ένδυμα ωσαν αυτό, με το οποίον περιβάλλεται ένα από τα ταπεινά αυτά άνθη."

Από εδώ: http://www.imka.gr/book/kata-matthaion

katerina είπε...

Αν και η παρατήρηση της ομορφιάς, μεγαλοπρέπειας, πληρότητας, απολυτότητας της φύσης δεν είναι καθόλου προνόμιο του χριστιανισμού... δεν μπορώ παρα να συμφωνήσω με αυτα που αναφέρεις.
Βέβαια στην εποχή του "μόντελινγκ" του "μόντελιστ", του "μαντελιστ" και όλων των ...ινγκ, δεν ξέρω κατά πόσο οι άνθρωποι αιθάνονται πλήρης με "το περίλαμπρο ένδυμα της φύσης" ή χρειάζονται οπωσδήποτε κάτι ... ξέκωλο!!

Δημήτρης είπε...

O tempora, o mores...

Ω καιροί, ω ήθη...